Ученици VIII1 са одељењским старешином покренули су хуманитарну акцију – помоћ Томици Стефановићу. Овој хуманој акцији прикључили су се многи родитељи наше школе. Новац, који је прикупљен, 54.050.00 дин. (признаница) и 2400.00
дин. купљених улазница за „Каraoke Show“, однет је у школу, коју похађа Томица Стефановић, ученик осмог разреда ОШ „ Милан Ракић“. Новац су однели представници Ученичког парламента са наставницом историје. Наставник немачког
језика, координатор Ученичког парламента, представници Ученичког парламента, као и предметни наставници те школе, показали су неизмерну захвалност нашој школи која се придружила хуманитарној акцији. Ученички парламент у ОШ „Милан Ракић“ је тог дана (28.3.2024.) организовао хуманитарну манифестацију „Каraoke Show“.

Поједини родитељи наше школе су преко својих фирми уплатили новац на жиро рачун Томице Стефановића. Сања Илић, мама ученице Хане Илић VIII1, је организовала прикупљање новца у фирми свог супруга, акција још увек траје.
Сања Илић је такође у фирми, у којој ради, организовала лицитацију: “Ко да највише путује”. Лицитација је изнела 18000,00 динара. Новац је уплаћен на жиро рачун“ Томица Стефановић- покрени живот“.